Hol vagyok?

Budapesten, Magyarországon. Egy másik valóságban, persze. Ez a Magyarország úgy 2006-ig kevéssé különbözött a miénktől, de mostanra összehasonlíthatatlanul megváltozott. Ahogy a belpolitikai hisztéria csúcsra hágott, úgy szakadt az ország — és a világ — nyakába a paranormális krízis. Azóta az országban szükségállapot van érvényben.

A fiatalok nagy többsége titokzatos, emberfeletti hatalomra tett szert, de a hatalommal együtt idegen gondolatok, emlékek is érkeztek. Sok ilyen ifjú esper teljesen elveszítette a kapcsolatát addigi életével, és bandákba verődve véres harcokba kezdett ismeretlen célokért. Városi legendák röppentek fel még fantasztikusabb lények — vámpírok, démonok — megjelenéséről is.

A régi világ sem maradt tétlen. A krízis kirobbanásával egyidőben jelent meg a porondon a Nemzetközi Joachim Halenti Intézet, forradalmi technológiával, és szerteágazó ismeretekkel az esperekről és képességeikről. A titokzatos szervezet hamarosan az ENSZ kiemelt fontosságú intézményévé emelkedett, és minden nyugati állam katonai rendészeti jogokat ratifikált számára.

Ebbe a titokzatos, félelmetes, és mégis ismerős világba szeretnélek titeket elvinni néhány novella erejéig. Én leszek az idegenvezetőtök… jobb híján hívhattok Coraliónak.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: