Replikáció

„Az egyetlen különbség köztem és egy őrült között, hogy én nem vagyok őrült.”
– Salvador Dali

Akármerről nézem, ez a blogfolyam is csak egy apró hullám abban a hatalmas szellemi hullámverésben, visszhangoknak és tükröződéseknek a folyamában, amit kamaszkoromban elkaptam és azóta is követem. Talán ezt hívják kultúrának.

(Pray tell what, if anything, does Skutnik’s work have to do with The Raw Shark Texts, and what does either of those have to do with The Damage Report, with The Foucault-Pendulum, with Scott Pilgrim with Les Mondes Engloutis, with Matsuei, with the novelette linked below, with my own life? Nothing, and maybe everything. Did one copy the other, or are they just linked by some unseen gravity or missing evolutionary link, a lost common ancestor?)

Ha most nekiállnék mesélni arról hogy honnét is jön mindez, csak Kosztolányit tudnám idézni, tessék elolvasni azokat az írásait, amikben az írásról, az íróságról ír. Csak azokat.

Szóval nem fogok nekiállni. Helyette egy újabb link, egy újabb vörös fonál a képzeletbeli nyomozás térképén, az eredeti nélküli másolatok végtelen világában. Ez az én kedvenc novellám. Azért kedvenc, mert ez volt bizonyos szempontból az “első adag”. (Nem. Az első a Les Mondes Engloutis volt, talán négy évesen?) Egy amatőr író ki tudja, talán első publikált műve, kiforratlan és tökéletlen, de benne rezonál és tükröződik mindaz, ami megteremtette a Matsuei-t is.

Opiario: Pandora kinyitja a szelencét

Egészségetekre!

Reklámok

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

%d blogger ezt kedveli: